Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wanneer aan de slag met een coach?

Wanneer kies je ervoor om aan de slag te gaan met een coach?

Wanneer aan de slag met een coach? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen! Zelfontwikkeling is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden en de begeleiding van een coach zorgt ervoor om zaken waar je tegenaan loopt vanuit een ander perspectief te bekijken, dit kan zorgen voor nieuwe inzichten van het probleem of de situatie waar je in zit. Het is goed om de situatie vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken om op die manier samen naar de verschillende mogelijkheden en oplossingen te kijken. Een coach kan je helpen doelen te stellen en ervoor te zorgen dat je een plan hebt om deze te bereiken. Ze kunnen je ook helpen met het werken aan je zelfbeeld en aan zelfvertrouwen. Dus begeleiding bieden bij het werken aan meer zelfliefde en zelfacceptatie. Dit is vaak het geval als iemand zichzelf steeds ‘afwijst’ en veel ‘oordelen’ heeft over zichzelf. Coaches spiegelen je gedrag en laten zien welke invloed dit heeft in je omgeving, tevens zetten ze je aan om te reflecteren en te zien welke invloed je gedachten hebben op de situatie.

Veel te lang gewacht met een coach inschakelen..

Ik heb zelf veel te lang gewacht met het inschakelen van een coach op een crisis moment in mijn leven. Zelf heb ik altijd gedacht dat ik situaties zelf wel kon oplossen, bovendien was mijn overtuiging ‘ik ben sterk genoeg’ ‘ik heb niemand nodig’. Maar het tegendeel bleek waar toen ik contact opnam met mijn coach, want eigenlijk was ik al in een te heftig stadium beland. Mijn lichaam en geest stond zo onder stress dat het lang heeft geduurd voordat ik weer ontspanning kon toelaten. Ik ben zo bezig geweest met wat de buitenwereld wel niet van mij moest denken en te lang doorgelopen met de gedachten ‘ik los het zelf op’.

Wat het mij heeft gebracht

Doordat ik te lang alleen ben doorgelopen heeft het me veel meer tijd gekost om echt los te kunnen laten, keuzes te maken en voor mezelf op te komen. Tevens heeft het me geleerd om mij grenzen beter te kunnen beschermen. Nu ga ik 1 keer per 2 maanden naar een coach, soort APK. Dit helpt mij telkens weer om vanuit een ander perspectief naar mijn leven te kijken en me te spiegelen. Wat ik elke sessie voel is verschillend soms voel ik weerstand en pijn en de andere keer voel ik me weer opgelucht en blij. Ja, ik krijg de spiegel goed voorgehouden. Want goede coaches durven je te confronteren met je eigen handelen. Door dit te ervaren groei je! Vragen die bij mij omhoog kwamen ‘Blijf ik bij mijn eigen waarden?’ ‘Waar doe ik concessies?’ ‘Ben ik geheel eerlijk naar mezelf?’ Mooie vragen die tot meer verdieping leiden.

10 redenen om met een coach aan de slag te gaan!

 1. Coaches zijn er om je te helpen met je levensdoel
 2. Krijg steun bij het overwinnen van je persoonlijke uitdagingen
 3. Coaches helpen je de doelen te identificeren en te verduidelijken die voor jou het belangrijkst zijn in je leven
 4. Begeleiding bij het bereiken van je doelen en het realiseren ervan
 5. Hulp om je tijd efficiënter te beheren
 6. Je eigen vooruitgang te versnellen
 7. Meer zelfvertrouwen te krijgen en te werken aan zelfliefde
 8. Een helpende hand bieden en je objectieve feedback geven
 9. Helpt je minder te gaan piekeren en je krijgt inzicht in jouw gedachten, overtuigingen en oordelen in het leven
 10. Geeft je meerdere tools om te kunnen ontspannen, mindfulness, ademhalingsoefeningen etc.
 11. Begeleiding om gelukkiger te zijn en soms andere keuzes te maken
 12. Helpen om op een andere manier om te gaan met stress en inzichten te geven

Loop jij nou vast?

Loop jij nu vast met veel stress of burn-out weet dan dat je je echt niet hoeft te schamen om met een coach aan de slag te gaan! Zoals ik al eerder vermelde een burn-out is ‘groeipijn’. Dit betekent dus dat je iets moet gaan veranderen in je leven. Echter begint het met rust, ontspanning en loslaten. Het is juist stoer en kwetsbaar om aan te kloppen bij een coach tevens sta je er niet alleen voor! We gaan samen kijken wat voor jou de beste manier is om te bereiken wat jij wilt! En vooral wat is je weerstand of houdt jou tegen om aan de slag te gaan met een coach? Ik help je graan die drempel over, dus neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!