Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Starten met een ochtendritueel

Starten met een ochtendritueel

Een ochtendritueel is bepalend voor jou dag en met welke energie jij de dag start.Hoe begin jij de dag? Heb je een ochtendritueel of start je gewoon je dag door hetzelfde programma af te spelen? Totaal onbewust?Weet je dat een ochtendritueel bepalend kan zijn voor de rest van je dag en met welk gevoel jij deze dag start. Een ochtendritueel hoeft niet iets heel groots te zijn kijk vooral hoe jij kan starten met een ochtendritueel.

Voorbeeld van mijn ochtendritueel:

-5 minuten voelen wat er in je lichaam speelt (bodyscan)

-5 minuten mediteren met of zonder begeleiding

-zetten van een intentie

-koud douchen

Het neerzetten van een intentie

Tevens kan je ook een intentie zetten voor deze dag. Een intentie is iets wat je op deze dag zou willen ervaren of wat je op energetisch niveau zou willen uitzenden. Tenslotte is alles energie wat je uitzend krijg je vaak terug, kijk bijvoorbeeld naar de kracht van gedachten.Een intentie verbind ik zelf aan zaken die ik belangrijk vind om deze dag te ervaren zoals

‘Vandaag wil ik een dag vol harmonie en vreugde beleven’

 

Wat een intentie kan doen voor jou!

De dag starten met een intentie is duidelijk neerzetten wat jij die dag wil manifesteren. Dit kan bijvoorbeeld ook als je een sollicitatiegesprek hebt of een ander spannend moment die dag. Je intentie kan bestaan uit een paar woorden en ook uit het heel duidelijk visualiseren van het sollicitatiegesprek en hoe jij wilt hoe dit zal verlopen. Je visualiseert dan zelfs de ruimte, je beeld je in hoe je je zal voelen in het gesprek bijvoorbeeld ‘je ziet er geweldig uit en straalt energie uit, je bent zelfverzekerd en weet alles goed te verwoorden.

Kijk maar eens op welke wijze jij je dag begint? Wat voor een ochtendritueel heb jij? Ga eens een start maken met het neerzetten van je intentie en reflecteer dan aan het eind van de dag wat het jou heeft gebracht. Ben heel benieuwd naar je reacties!