Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hulp bij burn-out de natuur als medicijn

De natuur als medicijn tegen stress en burn-out

Hulp bij burn-out de natuur als medicijn. Ik neem je hierin mee wat wat de natuur kan betekenen voor jouw herstel. De natuur is altijd een bron van troost geweest voor de mens en heeft een helende werking. Het heeft het vermogen om onze wonden te genezen en te verzachten, zowel mentaal als fysiek. In de natuur zijn werkt ontspannend voor lichaam en geest. Het werkt bloeddruk en hartslag verlagen, vermindert stress en bevordert jouw creativiteit en oplossingsvermogen. Tevens zijn er geen afleidingen van andere zaken en is er geen ‘moeten’. Alleen maar ‘zijn’ en ja dat is soms al uitdagend genoeg. Even contact maken met je lichaam en voelen wat er is!

Waar blijven nou die momenten van ontladen?

Tegenwoordig zitten we veel achter een beeldscherm en brengen we onze pauzes ook door achter hetzelfde scherm. Of we hebben pauze en zitten op het scherm van onze telefoon. Overal zijn zoveel prikkels. Doordat we weinig bewegen en ons hoofd vol laten lopen met al deze prikkels kunnen we niet ontladen of ontspannen. Dus vooral je hoofd zit vol, doordat je zoveel dingen te doen hebt. Tevens krijg je dan last van stress, onrust en slaap je slechter. Er komen ook andere lichamelijk klachten bij zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en een ontzettend overheersend gejaagd gevoel. Het is zo belangrijk om tijdens je beeldscherm werk echt even pauze te nemen en buiten te gaan wandelen.

Door de natuur je batterij weer opladen

Na een lange dag werken is er niets meer verjongend dan wat quality time in de natuur doorbrengen. Het is bewezen dat de natuur het stressniveau verlaagt, de focus verbetert en de creativiteit verhoogt. Profiteer van de natuurlijke schoonheid door een wandeling te maken of te genieten van de zonsondergang in je favoriete park.Bij het herstellen van stress, overspannenheid of burn-out, helpt het om dagelijks in de natuur te zijn en te aarden. In de natuur zijn helpt je om te ontspannen en inspiratie op te doen. Tevens maakt je lichaam bij wandelen dopamine en endorfine aan waardoor je je beter gaat voelen.

Tijd maken om weer in contact te komen met de natuur

Er zijn veel manieren om weer in contact te komen met de natuur, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen overal en op elk moment worden gedaan! Hier zijn een paar ideeën:

– Maak een wandeling buiten

– Fietsen of andere sport beoefenen in de natuur

– Ga zitten bij water (meer, beek, oceaan, zee) en kijk naar de golven, besef dat deze golven je emoties en gedachtens zijn, laat je hoofd stil worden, de gedachten zullen wegvloeien net als de golven

-Boek een retraite in de natuur, even helemaal opladen

-Neem een bosbad

-Maak een strandwandeling

De natuur als medicijn

Het is geen geheim dat lichaamsbeweging goed is voor onze gezondheid. Echter wat we misschien niet weten is dat de contact met de natuur ons ook kan helpen om weer in contact te komen met onze natuurlijke staat. De natuur is het beste medicijn voor de ziel, we maken contact met onze ziel als we tijd doorbrengen in de natuur en durven ‘te voelen in stilte’. De natuur helpt ons ook tijdens coaching om rust en ontspanning te ervaren. Durf jij het aan en wil je gaan voor meer rust en balans in je leven? Neem dan contact op!