Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hulp bij burn-out de verschillende fasen van herstel

Hulp bij burn-out de verschillende fasen van herstel

In dit blog hebben we het over hulp bij burn-out en de verschillende fasen van herstel. Dit om beter te begrijpen op welke wijze we naar een herstel toewerken als je last hebt van stress, overspannenheid en een steeds gejaagd gevoel. Het is belangrijk om te begrijpen welke fase je doorleeft bij klachten van een burn-out. Tevens is het goed om snel tot actie over te gaan als je bepaalde klachten ervaart, dit gezien het herstel sneller kan gaan als je er eerder bij bent!

Eerste fase van herstel bij burn-out

ACCEPTATIE & BEGRIJPEN

Hierover had ik al een eerder blog geschreven, gezien de eerste stap naar herstel ‘acceptatie’ is. Als je in staat bent om je situatie, je gevoelens en alles wat nu is te accepteren zul je eerder kunnen toegeven dat er rust en ontspanning nodig is richting herstel. Dit is dan ook een moedige stap wat vaak eerst zorgt voor woede en boosheid over de huidige situatie en met veel zelfveroordeling. Het is mooi als je je burn-out zou kunnen omarmen en kan begrijpen dat het je ook inzichten gaat geven over je leven. Deze fase staat in het teken van zoveel als mogelijk rust en ontspanning. Je gaat kijken wat betekent ontspanning voor mij? Hoe kan ik ontspannen? Voor veel mensen is het in deze ‘drukke wereld’ lastig om te onstspannen gezien we constant ‘aan’ staan.

Tweede fase van herstel bij burn-out

ZELFONDERZOEK

Het in kaart brengen van je leven met alle externe en interne factoren. Het is erg belangrijk om op onderzoek uit te gaan wat je nou energie geeft en wat energie kost. Tevens onderzoeken we in deze fase hoe jij omgaat met het zetten van grenzen, kan je makkelijk ‘nee’ zeggen? We kijken naar je karakterstructuur en naar ook de belemmerende overtuigingen die je hebt meegekregen vanuit je familiesysteem. We kijken naar je werksituatie, privesituatie en ook naar zingeving. We gaan samen op onderzoek uit hoe jij je leven zou willen inrichten met de juiste balans en ontspanning. Wat is er nodig voor jouw herstel? We gaan samen opzoek naar de oorzaken van jouw burn-out en kijken naar oplossingen.

Derde fase van herstel bij burn-out

UITVOERING

Samen werken we aan het herstellen van jouw levensenergie en het verminderen van vermoeidheidsklachten. Dit doen we door het maken van een plan van herstel. Je leert op een andere manier naar stress te kijken en leert verschillende manieren om met stress om te gaan. We gaan je leven zo in te richten dat een kans op een terugval klein is.Daarnaast maken we samen een plan met een dag of weekplanning met bepaalde activiteiten. Deze bevatten ontspanningsmomenten, tijd voor jezelf, mindfulnessoefeningen, momenten vol energie toevoegen aan de dag. We hebben het ook over voeding, gezien voeding ook bepalend is voor hoe jij je voelt. Welke voeding geeft jouw energie?

Plan van herstel op maat

Gezien elke situatie anders is en elk persoon anders werk ik met een plan van herstel op maat. We gaan samen kijken welke weg we nemen zodat je snel meer rust en balans kan ervaren in je leven. Voor sommige mensen werkt meditatie heel goed, echter andere willen er niks van weten. Het moet tenslotte wel goed voelen en bij je passen. Echter moet je soms een drempel over om iets nieuws te proberen. Ik werk met een op maat gemaakt plan wat aansluit op jouw behoeften. Graag neem ik je mee in het plan van aanpak voor jouw klachten, wacht niet te lang met hulp zoeken. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Jouw taak is niet om naar liefde te zoeken, maar vooral om alle barrières in jezelf op te zoeken en te vinden die je er tegen hebt opgericht. – Rumi