Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe kan jij het verleden omarmen?

waarom je verleden ertoe doet

Hoe kan jij het verleden omarmen? is een belangrijke vraag voor veel mensen. Veel mensen leven namelijk nog met pijn of verdriet vanuit het verleden. Het verleden is een deel van jou. Het is jouw geschiedenis en het heeft jou gevormd tot wie je nu bent! Het verleden kan een krachtige motivator zijn en heeft je belangrijke lessen en inzichten gegeven die nu bruikbaar zijn.

Waarom zou je het verleden omarmen?

Dit is een vraag die ieder voor zich moet beantwoorden. Een manier om het te beantwoorden zou kunnen zijn om na te denken over het verleden als een manier om te leren van fouten en successen. Het verleden is ook een kans voor ons om na te denken over wie we zijn als individuen en waar we naartoe willen in de toekomst. Het kan ons een gevoel van doel en richting in het leven geven.

De voordelen van het omarmen van je verleden

Wanneer je een nieuw en fris leven voor jezelf probeert te creëren, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat het verleden nog steeds je toekomst bepaalt. Maar het omarmen van je verleden kan je helpen om helder voorwaarts te gaan. Veel mensen vinden het moeilijk om hun verleden te accepteren. Ze maken zich zorgen over wat anderen van hen zullen denken en van de dingen die ze hebben gedaan – dingen die eigenlijk alleen hun zaak zijn. Je verleden omarmen is een manier om deze angsten en zorgen los te laten. Als je weet dat je het verleden niet kunt veranderen, kun je het net zo goed accepteren en er trots op zijn! Het maakt je tenslotte tot de persoon die je geworden bent en al je ervaringen breng jij mee in het ‘nu’ en kunnen andere mensen weer van leren.

Sommige lichamelijke klachten komen voort uit je familiesysteem

Het familiesysteem is een interpersoonlijk sociaal systeem dat bestaat uit alle mensen die verwant zijn door bloed, huwelijk of adoptie vanuit een stamboom. Lichamelijke klachten kunnen overdraagbaar of erfelijk zijn in een familiesysteem evenals patronen en belemmerende overtuigingen die je doorgeeft van systeem op systeem.

Soms ligt de oplossing van een lichamelijke of psychische klacht in het verleden

Veel mensen denken dat hun lichamelijke en psychische klachten hun oorsprong hebben in het verleden. Zelfs als de oorzaak niet duidelijk is, kan het verkennen van je verleden en reflecteren op je leven je helpen om tot de kern van je probleem te komen. Ook het onderzoeken van het familiesysteem en de gebeurtenissen die daaruit voort komen kunnen een oplossing bieden voor je klachten in het heden. Alles is namelijk met elkaar verbonden en energie!

Hoe laat je je verleden los en leef je in het nu?

Als we aan het verleden denken, denken we vaak aan spijt of fouten. We kunnen ook het gevoel hebben dat deze fouten werden veroorzaakt door ons vroegere zelf. Maar hoe laat je je verleden los en begin je in het heden te leven? Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat je verleden je toekomst niet hoeft te regeren. Je bent niet je verleden en je bent niet de fouten die je hebt gemaakt dus je hoeft je er ook niet voor te schamen. Ten tweede is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor wat je in het verleden hebt gedaan en van die fouten te leren. Ten slotte is het belangrijk om jezelf te vergeven voor de fouten die je bent begaan in het verleden. Als je deze fouten kan accepteren, dan is er de mogelijkheid om verder te gaan met een positieve houding, zodat je een gelukkig leven kunt leiden in het huidige moment.

Vijf manieren om te stoppen met leven in het verleden en te vinden van acceptatie

Het verleden is een plek waar we nooit meer naar terug kunnen. Het is niet een plek waar we zouden moeten wonen. We moeten het verleden loslaten en vrede vinden in het huidige moment.

1) Wees dankbaar voor wat je hebt

2) Stop met boos zijn over wat je niet hebt

3) Accepteer je fouten uit het verleden

4) Laat mensen los die je pijn doen of niet meer bij je passen

5) Leef in het moment

Heb jij moeite met het omarmen van je verleden? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!