Skip to content Skip to footer

Zoektocht naar Geluk

Started on 24 april 2024

Zoektocht naar Geluk

Ervaar hoe je met eenvoudige middelen meer geluksmomenten in je leven kunt creëren.

De zoektocht naar ‘geluk’ 

Die zoektocht begint met de vraag: “wat betekent geluk voor jou?”. Wanneer ben jij gelukkig? Kan je dat geluksgevoel altijd ervaren? En heb je er wel eens over nagedacht dat zonder ongelukkige momenten in je leven, er geen geluk kan zijn? 

In het begin van mijn leven dacht ik, zoals veel mensen, geluk te vinden in materiële zaken. Uiteraard kan ik nog steeds genieten van een leuk paar schoenen of een goed glas wijn, maar ik weet inmiddels: het echte geluk zit in jezelf. Geluk bestaat uit de kleine momenten in je leven waarin je blijdschap en liefde voelt. 

Kleine dingen

Het echte geluksgevoel ervaar je door te leren genieten van alles wat het leven zo mooi maakt. De kleine dingen in het leven, zoals de lach van je kinderen, de opgaande zon, een wandeling in het bos met de verschillende tinten groen en bruin die je opeens opvallen, de geur van het bos, de liefde die je voelt van je familie, iemand die zijn kwetsbaarheid durft te tonen … Het gaat bijna altijd om die prachtige, kleine details. Details die onzichtbaar voor je bleven toen je zo opging in je werk en de waan van de dag. Alle mooie dingen die je niet kunt zien zolang je wordt geleefd. 

Oké, maar hoe dan?

Tot zover vertel ik je waarschijnlijk niets nieuws. Cruciale vraag is vervolgens: hoe herken ik mijn persoonlijke ‘bronnen van geluk’ en op welke manieren kan ik die geluksmomenten voor mezelf creëren? Ik laat je zien hoe je dat aanpakt, zodat geluk niet langer iets is dat je bij toeval tegenkomt (of niet, dus), maar iets dat je bewust zoekt en vindt. Want genieten van het leven kun je leren!

Wil je meer weten over je eigen Zoektocht naar Geluk? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek, en ik leg je uit hoe we dat aanpakken.

1 Comment

  • Terrence
    Posted 8 augustus 2021 at 18:06

    Dit is hoe een correcte blog site verschijnt als. Grote inspiratie!

Leave a comment