Skip to content Skip to footer

Versterk je relatie door samen te werken aan de liefde

Started on 15 juli 2024
Werk samen aan de liefde en leer elkaar beter begrijpen
Gericht op het begrijpen van elkaars gevoelens, gedachtes en verlangens door betere communicatie
 Zijn de volgende signalen herkenbaar in jullie relatie?
 • Leven jullie in een relatie B.V. of een gezin B.V. en regel je samen alleen de ‘praktische dingen’?

 • Communiceren jullie langs elkaar heen?
 • Voel jij je eenzaam en alleen in je relatie?
 • Heb je het gevoel dat de liefde over is?
 • Zitten jullie in een relatiedip?
 • Is de liefde tussen jullie verdwenen?
 • Is het vertrouwen beschadigd en weten jullie niet meer hoe nu verder?
 • Begrijpen jullie elkaar niet meer?
 • Zijn jullie elkaar volledig kwijtgeraakt?
 • Leven jullie langs elkaar in plaats van met elkaar?
 • Voelen jullie je emotioneel verwijderd van elkaar?
 • Zitten jullie vast in destructieve patronen?
 • Komen jullie steeds vaker in een conflict terecht en lopen de emoties hoog op?
 • Zijn jullie niet meer ontvankelijk voor elkaar?
 • Zitten jullie in een patroon van vechten, vluchten of negeren? 
 • Mis je de intimiteit in je relatie?
 • Heb je geen ‘plezier’ meer samen?
 • Denk je vaak negatief over je partner?
Vernietigend patroon voor je relatie

Zitten jullie als stel gevangen in een vicieuze cirkel van conflicten? In een destructief patroon van ‘aanvallen’ en ‘beschuldigen’?  Missen jullie het gebrek aan verbondenheid? Als je in het Patroon terecht komt van beschuldigingen en verdedigen dan zul je merken dat dit een vernietigend patroon is voor je relatie. Je maakt ruzie over welke details er waar zijn en wie er gelijk heeft. Uiteindelijk kom je niet bij de ‘waarheid’. Het is belangrijk om het patroon te herkennen en de vicieuze cirkel te doorbreken. Je bent vaak niet bewust van bepaalde patronen die een ‘gewoonte’ zijn geworden. Een gewoonte om te ‘vechten’, ‘vluchten/bevriezen’ en daardoor ervaren jullie een verwijdering.

Dan gaan de ‘alarmbellen’ af

Als je je emotioneel verwijderd voelt van je partner gaan er alarmbellen af en ga je een bepaald gedrag vertonen. Gebrek van verbondenheid en verdriet nemen de relatie over, deze destructieve patronen zorgen voor verwijdering en eenzaamheid. Vaak sluit een van de partners zich af en de andere gaat juist ‘hard werken’ om zo een reactie uit te lokken. De een gaat dan aanvallen om een reactie uit te lokken en de andere kan zich dan juist extra gaan terugtrekken of het gedrag negeren. Dit zorgt vaak voor extra frustratie in jullie relatie. Hoe vaker jullie in dit patroon terecht komen hoe moeilijker het is om te gaan zien wat hieronder schuil gaat en daar help ik jullie graag bij!

 

Hechtingsbehoeftes

Relatieproblemen gaan vaak over hechtingsbehoeftes. Het gaat om vertrouwen en veiligheid op te bouwen en om een paar essentiële verbindingsfactoren.

 • Toegankelijkheid; kan ik je bereiken als ik je nodig heb?
 • Ontvankelijkheid; Kan ik erop vertrouwen dat je je emotioneel voor mij openstelt?
 • Betrokkenheid; Sta je voor mij klaar? Ben je ervoor mij als ik je echt nodig heb?
 • Doe ik ertoe voor jou? /om belangrijk te zijn vanuit de ogen van je partner
 • De behoefte om geliefd te worden
 • De behoefte om begrepen te worden
 • De behoefte aan fysiek contact
Verandering is mogelijk!

Verandering is pas mogelijk als je het patroon ziet! Als je je concentreert op het spel en niet op de bal. Verwijten over en weer kan je mijlenver uit elkaar drijven, elkaar negeren, of totaal geen gevoel meer hebben voor elkaar. Door het patroon aan jullie zichtbaar te maken kan ik jullie inzicht geven in jullie gedrag.

Daarnaast is verandering alleen mogelijk als jullie 100% beiden bereid zijn om in de relatie te investeren. Een relatie gaat namelijk niet vanzelf, deze heeft liefde en aandacht nodig en om samen te groeien ook inzicht in elkaars gedrag.

Vanuit vertrouwen, veilig en openlijk kunnen communiceren over jouw gevoelens en verlangens. Elkaar echt leren begrijpen heeft tijd nodig!

Wil je stappen zetten naar een fijne emotionele verbinding?
 • In liefde en verbinding het onderzoeken van jullie emoties en hechtingsbehoefte
 • Betere communicatie en elkaar leren begrijpen
 • Destructieve patronen herkennen en doorbreken
 • Pijnpunten van vroeger onderzoeken, wat is het effect op jullie relatie?
 • Verbinden vanuit vertrouwen en bouwen aan een veilige basis om zaken te kunnen bespreken

Durf jij je masker af te zetten voor je partner en je kwetsbaarheid te tonen?

Als van jezelf houden moeilijk is, dan merk je vaak ongelijkheid in jullie relatie. Je haalt vaak alle eigenschappen die jezelf mist bij je partner dit zorgt voor een afhankelijke relatie.

Moeite met relaties? Een ander liefhebben begint met zelfrespect en zelfvertrouwen. 

Wanneer liefde tot afhankelijkheid leidt

Een liefdesrelatie kan de mooiste ervaring van je leven zijn. Maar dezelfde liefde kan ook leiden tot afhankelijkheid. Afhankelijkheid die ervoor kan zorgen dat je constant op zoek bent bij je partner naar bevestiging. Ook bij je volgende partner. En je volgende … Alleen als je de bevestiging krijgt van waar je zo naar hunkert, ben je gelukkig. Denk je. Bevestiging dat je mooi, lief, de ware of onmisbaar bent. In zo’n afhankelijkheidsrelatie ga je snel aan jezelf twijfelen, zeker als je een partner hebt met veel zelfvertrouwen. Door het steeds bevestigde gevoel dat je tekortschiet, ontstaat een ‘cirkel van afhankelijkheid’: de kans is groot dat ook je volgende relatie vastloopt in afhankelijkheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. “Zie je wel, ik ben niet goed genoeg!” Je gaat het zelf geloven en voor je het weet gaan die negatieve overtuigingen je leven beheersen.

Relaties: geen liefde zonder zelfliefde

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal? Een schrale troost: je bent niet de enige, het is een vicieuze cirkel waar veel mensen (vaak ongemerkt) in terechtkomen. De negatieve gedachten worden allesoverheersend. Daardoor trek je negatieve mensen en situaties aan. En voordat je het merkt, zuigen die je mee in een neerwaartse spiraal van angst en onzekerheid. Ik heb er zelf ervaring mee. Maar er is een effectieve manier om dat proces te stoppen en om te buigen naar een leven met gezonde, plezierige relaties. Relaties waarin je kunt genieten van liefde en genegenheid. Ook daarmee heb ik gelukkig ervaring. De oplossing van het probleem is één woord: zelfliefde!

 Versterk de relatie eerst met jezelf

Afhankelijkheid heeft de neiging uit de hand te lopen bij een (chronisch) gebrek aan zelfrespect, eigenwaarde en zelfvertrouwen, kortom bij te weinig zelfliefde. Nee, dat is niet hetzelfde als egoïsme, zeker niet. Juist als je voldoende van jezelf houdt, kun je er zijn voor anderen. Merk je dat je zelfliefde tekortkomt, doordat je telkens in relaties stapt waarin je blijft zoeken naar bevestiging? En blijf je die bevestiging van ‘goed genoeg zijn’ zoeken bij je partner, bij ‘de ander’? Dreigt het gevoel van onzekerheid je op te breken, omdat je jezelf steeds weer bekritiseert en afwijst? Dan is het tijd dat ik je laat kennismaken met de Body-Mind-Release-methode. Die leert je om je onzekere, beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en andere mentale ballast los te laten en in te ruilen voor positieve gevoelens en zelfvertrouwen.

Jullie verbinding samen 

Tijdens het gesprek over jullie relatie kijken we samen naar jullie verbinding en waar jullie nu tegenaan lopen. Vaak begrijpen we elkaar niet meer, is er weinig interesse in elkaar of investeren we geen tijd meer met elkaar. We gaan elkaar ‘opnieuw’ leren kennen daarvoor gebruik ik ook veel oefeningen vanuit de tantraleefstijl. Dit zijn hele ‘simpele’ oefeningen die vaak veel los kunnen maken. Dit is een manier van elkaar ontdekken vooral op een ander niveau, het ’emotionele-gevoelsniveau’. Hierdoor leren we echt ontdekken wat er bij die ander leeft en kunnen we stappen maken naar een nieuwe verbinding. 

Wat ik voor jullie kan betekenen

Als jij en je partner bij mij komen voor relatietherapie, zal ik jullie helpen bij het verbeteren van jullie relatie door het in kaart brengen van jullie relatieproblemen en het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden. Ik zal naar jullie luisteren en jullie ondersteunen bij het praten over jullie zorgen en uitdagingen.

Samen zullen we werken aan het begrijpen van elkaars perspectief en het opbouwen van vertrouwen en een sterke emotionele band. Ik zal jullie leren hoe jullie conflicten kunnen oplossen op een gezonde manier en hoe jullie meer positieve interacties kunnen hebben.

Mijn doel als relatietherapeut is om jullie te helpen bij het creëren van een gelukkige en gezonde relatie, waarin jullie je begrepen, geliefd en ondersteund voelen. Ik zal er zijn om jullie te ondersteunen en te begeleiden op jullie reis naar een betere relatie. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op, dit is geheel vrijblijvend.

 

4 Comments

 • Samantha
  Posted 30 november 2022 at 08:18

  Ik en mijn vriend hebben samen een kindje gekregen en sinds dien voelt alles anders we begrijpen elkaar niet we hebben veel discussies en kunnen dingen niet goed uitpraten nu kijken we elkaar bijna niet eens meer aan en dat doet me wel pijn want we houden wel van elkaar

  • Post Author
   biancacoaching
   Posted 11 december 2022 at 19:40

   Een kindje krijgen heeft een groot effect op een relatie. Vaak is het kind ook eerste prioriteit en komt de verbinding tussen ouders op een latere plek vooral door vermoeidheid en spanningen. Wil je een keer contact opnemen over wat relatietherapie kan betekenen voor jullie relatie?

 • Denise
  Posted 17 april 2023 at 22:09

  Goede avond,

  Ik heb een vraagje over mijn relatie,
  Mijn partner en in zijn nu 4 jaar samen en merk dat alles anders wordt tussen ons.
  Ik voel me niet meer belangrijk dit komt doordat hij zijn beloften niet na komt en mij van alles beloofd en ook dat niet na komt.
  Daarnaast wilt hij alleen maar dingen doen die hij wilt waar hij gelukkig van wordt.
  Als ik met iets leuks kom kan het nooit wn zijn het geen goede ideeën, maar daar wordt ik juist gelukkig van.

  Zou je mij kunnen vertellen wat ik nu het beste kan doen.

  Gr denise

  • Post Author
   Monarch Coaching
   Posted 19 april 2023 at 10:43

   Hoi Denise, neem even telefonisch contact op met 06-25051859 dan kan ik wat beter met je meedenken.

Leave a comment