Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aan je relatie werken en de vonk aanwakkeren

Aan je relatie werken en de vonk aanwakkeren is niet eenvoudig. Vandaar dat ik het ook noem aan je relatie ‘werken’. Een relatie met een partner is tweerichtingsverkeer. Het vereist inspanning en compromis van beide partners.Het is niet gemakkelijk om ‘de vonk’ in je relatie levend te houden als je altijd bezig bent met werk, kinderen of andere verantwoordelijkheden. Maar het is ook niet onmogelijk. Je hoeft alleen maar wat tijd voor elkaar te maken en open te staan voor nieuwe ideeën die je helpen een sterke basis op te bouwen.Sommige mensen denken dat de sleutel tot een gelukkige relatie tijdmanagement en communicatieve vaardigheden zijn, dit zijn twee belangrijke onderwerpen en er zijn ook enkele andere dingen die u kunt doen:

– Houd af en toe een date-avond;

– Samen quality time doorbrengen;

– Wees open over wat je wilt en nodig hebt in de relatie;

– Samen elkaars hobby’s ontdekken;

– Kwetsbaarheid tonen, eerlijk zijn over je gevoelens

-Tantra oefeningen doen, zoals een minuut lang elkaar in de ogen kijken

De 3 componenten van een gezonde relatie

Aan je relatie werken en de vonk aanwakkeren, tips en wanneer kies je voor relatie coaching? Dit is een basis voor een sterke relatie daarna is het belangrijk om te kijken naar persoonlijke waarden. Wat zijn voor jou persoonlijke waarden en waarin verschillen deze met je partner? Vaak hebben individuen eerst te kijken naar hun eigen belemmerende overtuigingen of pijnpunten en deze eerst op te lossen voordat je kan kijken naar een de zaken die je tegenkomt in een relatie.

Wanneer kan je denken aan relatie coaching?

Elke relatie kost energie, maar als het te veel energie gaat kosten dan dat het oplevert kunnen dit tekenen zijn om te denken aan relatie coaching.

Hier zijn 5 tekenen dat je relatie ‘hulp’ nodig heeft:

1. Je hebt een constant gevoel van angst als je aan je partner denkt.

2. Je hebt het gevoel dat je gek wordt vanwege de tijd die je besteedt aan het nadenken over je partner.

3. Je kunt niets doen zonder na te denken over hoe je partner zal reageren of wat hij er later over zal zeggen.

4. Gevoel van afhankelijkheid ;Je partner is de enige persoon die je gelukkig kan maken zonder hem of haar kan jij niet leven.

5. Je hebt het gevoel dat elke dag een eindeloze strijd is met je partner en dit kost je heel veel energie.

Communicatie in relaties

Communicatie is de sleutel tot een gezonde relatie. Als een paar niet met elkaar kan praten, kunnen ze geen effectieve relatie hebben. Het gebrek aan communicatie kan leiden tot strijd of elkaar negeren en uiteindelijk zelfs tot scheidingen. Door met elkaar te praten, kunnen stellen grenzen stellen, door strijd heen werken en sterke connectie met elkaar opbouwen. Daarnaast is het ook belangrijk welke ‘taal der liefde’ een ieder spreekt dat je onderzoeken en te kijken waar meer behoefte aan is in de relatie. loop jij vast in je relatie neem dan contact op voor een gratis gesprek!

× Voor contact klik hier.