Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Manieren om geluk te vinden in kleine dingen

Waarom is het zo moeilijk om geluk te vinden in je dagelijkse leven?

We vergelijken onszelf voortdurend met anderen op sociale media en vergeten de ware betekenis van geluk. Daarnaast streven we altijd naar iets beters en vergeten dankbaar te zijn voor wat we hebben. Wat we vaak vergeten is dat geluk een staat van zijn is, geen bestemming.

Gedachten en geluk

Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer 32.000 gedachten per dag heeft? De meeste van deze gedachten zijn neutraal. De gedachten die we hebben zijn van invloed op hoe we ons voelen. Tevens is het een observeren naar wat voor een gedachten jij hebt op een dag. Zijn dat vooral ‘positieve gedachten’? Of gedachten die meer gebaseerd zijn op angst en controle. Gedachten zijn namelijk ook bepalend of wij ons gelukkig voelen.

Wat zijn zaken die een bijdrage leveren aan je ‘gelukkig voelen’

1. Drink elke dag water – Hydratatie is essentieel voor je gezondheid!

2. Maak contact met vrienden en familie – Je verdient het! Verbinding en het belang van relaties dragen bij aan het geluksgevoel

3. Doe een beetje aan lichaamsbeweging – Move Jitsu is niet alleen voor kinderen!

4. Zorg goed voor je lichaam – Eet goed en slaap genoeg!

5. Koester het moment – Je weet nooit wanneer het heden eindigt!

6. Zorg voor ontspanning in je leven en neem rustmomenten. (me-time)

7. Liefde, voel liefde voor jezelf en de mensen om je heen en zeg een vaker dat je van iemand houdt.

Wat heeft dankbaarheid en geluk met elkaar te maken?

Veel mensen merken dat wanneer ze dankbaar zijn, ze zich vaker gelukkig kunnen voelen. Dankbaarheid geeft een gevoel van voldoening.Het zorgt ervoor dat we de goede dingen in ons leven waarderen. Dankbaar voelen kan ons ook minder gestrest en meer waardering geven voor wat we hebben. Tevens kunnen dit gewoon ‘kleine dingen’ zijn. Zoals de lach van ons zoontje Noah, een lieve opmerking van mijn zoon Jayden over dat het eten zo heerlijk smaakt, een moment met de hele familie buiten aan een heerlijk diner bereid door mijn moeder of een opgaande zon die me warmte geeft. Vandaar ook hierbij een foto met mijn kinderen waar ik echt vanuit het diepste van mijn hart dankbaar voor ben. (ook zijn het soms monstertjes 😉 Zulke kleine dingen waarbij we eigenlijk niet vaak stil staan kunnen een groot effect hebben in ons leven. Het is alleen ons ‘bewust’ te worden van deze dingen, daar ligt vaak de uitdaging.

Dankbaarheidsdagboek

Zelf maak ik en mijn vriend gebruik van het dankbaarheidsdagboek oftewel het 6 minuten dagboek door elke ochtend even stil te staan bij de intentie waarmee je de dag begint en aan het einde van de dag kijk je dan waar je dankbaar voor bent geweest die dag. Deze momenten heel specifiek benoemen draagt bij aan het gevoel van dankbaarheid.

Meer geluk, vreugde en dankbaarheid ervaren in jouw leven?

Graag kijk ik samen met hoe jouw leven eruit ziet en op welke wijze je meer van zulke momenten kunt creëren door bewust te worden van wat er allemaal om je heen afspeelt. Neem contact met me op voor een gratis kennismaking!