Skip to content Skip to footer

Durf jij in de spiegel te kijken…

Durf jij in de spiegel te kijken…

Reflecteren is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Zeker het reflecteren door samen te werken met collega’s maar ook de reflectie door mijn vriend die mij dagelijks een spiegel voorhoudt. Ik doe meerdere reflecties per jaar en werk ook aan mijn doelen voor aankomend jaar. Reflecties, doelen en waarden komen samen in mijn leven tot jaardoelen, oftewel een soort bucketlist met wat ik belangrijk vind in mijn leven. Samen met mijn partner werken we aan een gezamenlijk hoger doel. Voor mij is dat mijn eigen praktijkruimte in mijn woning en me meer richten op mijn eigen bedrijf, ‘coaching’ want het coachen en begeleiden van mensen, daar krijg ik zelf de meeste energie van. 

Ik wil het liefst in mijn leven mijn passie uitdragen en mijn innerlijk vuur laten branden. Weet ook dat veel mensen die ik tegenkom in mijn dagelijks leven opzoek zijn naar wat ze ‘echt’ willen in hun leven en nog zoekende zijn naar hun passie of levensdoel. Dat heb ik zelf ook gehad, ik leefde onbewust gevangen in allerlei dagelijkse patronen. Nadat ik me er echt bewust van werd dat jezelf de regie over je leven kunt nemen, heb ik dit anders ingericht. En natuurlijk val ik ook nog wel eens terug, terug in oude patronen en het leven op de automatische piloot in plaats van het leven in het ‘nu’. Meditatie en wandelen brengen me dan bijvoorbeeld weer terug bij mezelf. 

Het is goed, zeker in deze tijd, om dingen te zoeken die bij jou passen om dichterbij jezelf te komen. Deze tijd zorgt ervoor dat we meer op onszelf en ons gezin aangewezen zijn en is uitermate geschikt om naar binnen te keren en te voelen wat daar gaande is. Om weer connectie te maken met ons innerlijk zelf en te voelen waar je behoeften liggen, maar ook je diepere wensen en dromen. Net zoals het onderzoeken van je angsten, waar ben je bang voor in je leven? Wat maakt je onzeker? In de stilte ontdek je veel meer. Maar voor veel mensen is stilte ook iets beangstigends; wat gebeurt er namelijk in jou als je stil bent? Waarschijnlijk komen er 100 gedachten op, alles komt langs: boodschappenlijstjes, gesprekken met mensen, dingen die je nog moet regelen. En wat als je nou lang genoeg stil bent… Dan komt er rust en ruimte…. Ruimte voor andere dingen. Je gedachten zijn zo sterk, ze kunnen je ziek maken door bepaalde overtuigingen, je kan minder in jezelf gaan geloven door bepaalde gebeurtenissen die je zo gekwetst hebben in het verleden. Daar kan je nu nog last van hebben. Ik herken het, want ik heb daar ook last van gehad. Gedachten zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik ben niet mooi genoeg’ waren dagelijks onderdeel van mijn gedachten. Ik had last van ‘oude pijn’ die me steeds achtervolgde, vooral op het moment van het aangaan van een relatie. Nadat ik erachter kwam dat ik ‘last’ had van deze pijnen heb ik hulp gezocht via de ‘body and mind release’ methodiek. In het begin was ik sceptisch over de werkwijze, ik kon niet geloven dat deze methodiek me verder zou kunnen helpen.

Na een aantal weken al ervoer ik meer levensvreugde en voelde ik me steeds krachtiger. En ik realiseerde me dat dit belangrijk was om toe te voegen aan mijn coachingprogramma. Want op die manier kan ik ook andere mensen die minder goed in hun vel zitten of lichamelijke klachten ervaren, met succes helpen! Mijn geweldige ervaring wilde ik ook graag delen met mijn cliënten. Alle negatieve ervaringen in je brein vormen op een gegeven moment een gekwetst stuk en maken nieuwe neurale herinneringsroutes. Hoe vaker je een gekwetst stuk meemaakt dat een nieuwe route creëert in je brein, des te eerder zorgt dat weer voor zelfafwijzing; op die manier gaat het een gewoonte worden om angsten en onzekerheden in bepaalde situaties te creëren.  Met ‘body and mind release’ ga je zelf aan de slag met je belemmerende overtuigingen en je angsten en met je        -vecht- of vlucht gedrag. Daardoor kun je dingen loslaten en nieuwe neurale herinneringsroutes creëren, met als resultaat: minder angsten, meer levensvreugde en meer geluksmomenten in je leven! 

In mijn volgende blog zal ik een aantal praktische tips geven over de wijze waarop je kunt reflecteren en hoe dat ervoor zorgt dat je ‘negatief’ omzet in ‘positief’. Iets waar je juist nú veel profijt van kunt hebben!

1 Comment

 • Hannah
  Posted 7 februari 2021 at 06:42

  Jaren geleden ben ik jouw tegen gekomen op een zwaar punt in mijn leven.
  Toen werkte je nog op de bank.
  Maar lieve Bianca toen heb jij mij al zo geholpen met te zijn wie ik nu ben.
  Maar ook ik reflecteer heel veel omdat ik tegenwoordig ook weer in een team werk door de Corona periode waar ik in zit.
  Ik merk dat hier heel erg mijn probleem ligt.
  Ik ga je contacten , misschien kun jij mij verder helpen met een nog nieuwere verbeterde versie van mij zonder mezelf kwijt te raken.

  Liefs Hannah

Comments are closed.