Skip to content Skip to footer

Relatie, afhankelijkheid en zelfliefde

Started on 17 augustus 2022Trajectduur 7 weken

Moeite met relaties? Een ander liefhebben begint met zelfrespect en zelfvertrouwen.

Wanneer liefde tot afhankelijkheid leidt

Ja het is waar, een liefdesrelatie kan de mooiste ervaring van je leven zijn. Maar dezelfde liefde kan ook leiden tot afhankelijkheid. Afhankelijkheid die ervoor kan zorgen dat je constant op zoek bent bij je partner naar bevestiging. Ook bij je volgende partner. En je volgende … Alleen als je de bevestiging krijgt van waar je zo naar hunkert, ben je gelukkig. Denk je. Bevestiging dat je mooi, lief, de ware of onmisbaar bent. In zo’n afhankelijkheidsrelatie ga je snel aan jezelf twijfelen, zeker als je een partner hebt met veel zelfvertrouwen. Door het steeds bevestigde gevoel dat je tekortschiet, ontstaat een ‘cirkel van afhankelijkheid’: de kans is groot dat ook je volgende relatie vastloopt in afhankelijkheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. “Zie je wel, ik ben niet goed genoeg!” Je gaat het zelf geloven en voor je het weet gaan die negatieve overtuigingen je leven beheersen.

Relaties: geen liefde zonder zelfliefde

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal? Een schrale troost: je bent niet de enige, het is een vicieuze cirkel waar veel mensen (vaak ongemerkt) in terechtkomen. De negatieve gedachten worden allesoverheersend. Daardoor trek je negatieve mensen en situaties aan. En voordat je het merkt, zuigen die je mee in een neerwaartse spiraal van angst en onzekerheid. Ik heb er zelf ervaring mee. Maar er is een effectieve manier om dat proces te stoppen en om te buigen naar een leven met gezonde, plezierige relaties. Relaties waarin je kunt genieten van liefde en genegenheid. Ook daarmee heb ik gelukkig ervaring. De oplossing van het probleem is één woord: zelfliefde!

Zelfliefde en Body-Mind-Release

Afhankelijkheid heeft de neiging uit de hand te lopen bij een (chronisch) gebrek aan zelfrespect, eigenwaarde en zelfvertrouwen, kortom bij te weinig zelfliefde. Nee, dat is niet hetzelfde als egoïsme, zeker niet. Juist als je voldoende van jezelf houdt, kun je er zijn voor anderen.

Merk je dat je zelfliefde tekortkomt, doordat je telkens in relaties stapt waarin je blijft zoeken naar bevestiging? En blijf je die bevestiging van ‘goed genoeg zijn’ zoeken bij je partner, bij ‘de ander’? Dreigt het gevoel van onzekerheid je op te breken, omdat je jezelf steeds weer bekritiseert en afwijst? Dan is het tijd dat ik je laat kennismaken met de Body-Mind-Release-methode. Die leert je om je onzekere, beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en andere mentale ballast los te laten en in te ruilen voor positieve gevoelens en zelfvertrouwen.

Met de Body-Mind-Release-methode begeleid ik je op een praktische en heldere manier, zonder te graven in het verleden, naar een leven met meer innerlijke balans, levensvreugde en zelfliefde. Zonder de noodzaak van afhankelijkheid geniet je zoveel meer van elke relatie!

Wil je meer weten over de manier waarop ik je met de Body-Mind-Release-methode kan helpen? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek, en ik leg het je uit.

 

 

Leave a comment

× Voor contact klik hier.