Skip to content Skip to footer

Hulp bij burn out

Started on 3 oktober 2022
YouTube player
Mensen die in een burn-out terecht komen zijn te allen tijde mensen die de lat veel te hoog hebben liggen. Die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en vaak een opjegaagd gevoel hebben.  Je lichaam kan alles wat je hoofd wil, niet meer bijhouden en is daardoor uitgeput geraakt.

Het enige wat je nu kunt doen is luisteren naar je lichaam en het rust geven. Dat klinkt natuurlijk makkelijk maar dat is het niet! Je hoofd zit vol en je hebt geen idee waar je moet starten.

Wat ikzelf heb ervaren

Een tijd geleden heb ik zelf te maken gehad met overspannenheid. Ik ervaarde veel stress, kon niet meer helder nadenken doordat ik helemaal in de knop zat met mezelf. Ik was zo vreselijk moe, alles was teveel en ik ging maar door en door. Elke avond was ik helemaal kapot. Ik dacht is dit het leven nou? Ik voelde me futloos, weinig energie, had geen levenslust meer, ging richting depressiviteit. Van mijn huisarts kreeg ik het advies om ‘rustiger aan’ te doen. Ik zat in een relatie en voelde me totaal niet meer verbonden, was emotioneel uitgeput, kon alleen maar huilen. Terwijl ik een hele sterke vrouw ben die nooit huilt. Dat had ik mezelf voorgenomen, nooit aan iemand mijn emotie, zwakte te laten zien. ‘Want emoties zijn zwak’, ‘huilen is zwak’, en wat zullen andere wel niet van mijn denken en vinden. Wat een overtuigingen! Ik heb slecht voor mezelf gezorgd kon mijn grenzen niet aangeven en was radeloos. Mijn relatie putte me uit, emotioneel was ik op want Ik zorgde voor alles en iedereen. Voelde me vreselijk verantwoordelijk. Op mijn werk voelde ik me leeg, niet gewaardeerd en niet gezien. Ik zat compleet in de knoop en was opgebrand. Herken jij deze gevoelens? Die leegte, groot verantwoordelijkheidsgevoel, voor iedereen klaar staan, gezin runnen, op mijn werk willen presteren en jezelf compleet leeg voelen en wegcijferen.

Wanneer vermoeidheid en stress leidt tot overspannenheid en een burn-out

Enige mate van stress kan soms nodig zijn om een uitzonderlijke prestatie te leveren, echter als stress of vermoeidheid ervoor zorgt dat je je opgebrand voelt, dat alles je te veel is en je geen uitweg meer ziet … dan geeft je lichaam een duidelijk signaal dat er iets moet veranderen. Je ervaart ook lichamelijke klachten, je lichaam en mind zijn letterlijk ‘opgebrand’.

Stress en burn-out, doe er wat aan!

Luister je niet naar dat signaal van je lichaam, dan levert dat onherroepelijk overspannenheid of een burn-out op. Veel voorkomende klachten zijn dan: constante moeheid, slaapproblemen, prikkelbaarheid, piekergedrag en slaap- en concentratieproblemen.

Overspannenheid en een burn-out zijn ernstige problemen, die je doorgaans niet (meer) zelf kan oplossen. Door mijn eigen ervaring en doordat ik al veel mensen heb mogen helpen met burn-out klachten ben ik ervan overtuigd dat ik jou ook kan helpen. Graag help ik je om  meer balans en rust terug krijgen in hun leven (en vooral in je hoofd) en om de regie te pakken in je leven, zodat jezelf aan het roer staat. Stap voor stap zul je meer energiek gaan voelen, weer levensvreugde terug krijgen en volledig weer in je kracht komen te staan. Samen kijken we naar een plan van aanpak die bij jou past en werken we vooral aan hoe je weer zelfverzekerd in het leven kan staan en ook aan het bepalen en neerzetten van je eigen grenzen staan en je eigen grenzen. Daarnaast krijg je praktische oefeningen voor thuis die zorgen voor meer rust en ontspanning in de momenten thuis.

Burn out behandeling

Wil je meer ontspannen in het leven staan, rust ervaren en in balans zijn? Dan vertel ik je graag meer over burn-out behandeling en wat ik voor je kan betekenen. Tevens bespreek ik met jou het plan van aanpak, dit doen we samen door vooral eerst de hele situatie in kaart te brengen. Dan bespreken we vooral waar jij behoefte aan hebt en hoe jij je wil voelen aan het eind van het traject om het leven weer ‘vol’ aan te kunnen en te genieten.

Stress en Burn-out traject bestaat uit 5 coachingsessies van 90 minuten per sessie. Ik begeleid je dan 3 maanden effectief om op deze manier stappen te maken naar meer rust in je hoofd en balans in je leven.

Leave a comment

× Voor contact klik hier.